Tænketanken og dens medlemmer
Sound Forum Øresund har til formål at skabe synergi og samarbejdsrelationer mellem aktører indenfor lydkunst, -forskning, -teknologi og –design, og idéen med Tænketanken er at skabe kontakt mellem projektets finansierende deltagere og det vækstlag, der findes i miljøet af frie agenter og entusiaster på området. Planen med Tænketanken er at udvikle idéer til forskellige kunstneriske, forskningsmæssige og kommercielle koncepter og koble både idéer og folk fra Tænketanken med SFØ’s partnere og andre interessenter. Vi håber desuden på, at Tænketanken også får sit eget liv med selvstændige projekter og arrangementer, hvor vi kan møde hinanden og gå i dybden med vores store fælles interesse.
Men hvem er egentlig med i Tænketanken?
Nedenfor har vi oplistet deltagerne ved lørdagens møde, og vi håber, at I vil skrive en kommentar med et par ord om jer selv og måske smide links til sider, hvor vi lære jer bedre at kende. Det kan være personlige hjemmesider, sider for jeres forskellige projekter, eller bare interessante sider, I gerne vil dele med os.
Arrangører:
Morten Jaeger og Kristoffer Andersson med assistance fra de ansatte på PLEX.
De, der mødte op:
Ingeborg Okkels, Jacob Kreutzfeldt, Jens Hougaard Mogensen, Tav Klitgaard, Mark Kohnagel,
Torben Sangild, Jonathan Aardestrup, Halfdan Mouritzen, Jakob Thorkild Overgaard Jensen,
Katrine Johansen, Henriette Moos, Morten Carlsen, Trine Friis Sørensen og Casper Falbe.
2 Comments:
Morten Jaeger, projektleder på Sound Forum Øresund:
Jeg har altid elsket at lege med idéer og igangsætte diverse små projekter og gradvist se dem komme til live. Som helt ung sad jeg og tegnede tegneserier for mig selv, men da jeg blev lidt ældre og begyndte at komponere musik, startede også en spirende interesse for, hvordan man inspirerer andre og sætter deres kreativitet i spil. Siden da har det kreative samarbejde været omdrejningspunkt i næsten alt, jeg har lavet, både på praktisk og teoretisk plan.
Teoretikeren
Jeg er uddannet kandidat i Musik og Dramaturgi ved Århus Universitet, hvor jeg skrev speciale om kreative arbejdsprocesser i indspilningsstudiet med fokus på produktionen af hit i radioformat. En del af tankerne går igen i bogen Hitskabelonen – imod popmusikkens ensretning, som jeg har skrevet sammen med musiker og forfatter Henrik Marstal. Efter endt uddannelse har jeg undervist på Rytmisk Musikkonservatorium og Musikvidenskabeligt Institut i København, hvor jeg i foråret afholdt kurser om kreative processer, og jeg har med denne teoretiske baggrund været med til at udvikle et design for innovationsforløb for Zentropa WorkZ.
Praktikeren
Udover at optræde en del som sanger, guitarist og keyboardspiller i både bands og teaterstykker, har jeg komponeret og produceret musik til alt fra scene- og installationskunst til film, rollespil og computerstøttede læringsspil. Indenfor sidstnævnte genre har jeg også slået mine folder som både rollespilsforfatter og spildesigner for Institut for Fremtidsforskning og Learning Lab Denmark.
Mit seneste musikalske projekt hedder Autopoet. Det er startet som et soloprojekt, hvor jeg på mere eller mindre egen hånd har indspillet et album, som sendes i handlen i starten af 2007. I løbet af efteråret har jeg dog fået følgeskab af en håndfuld betroede musikere, og jeg håber på, at vi snart er klar til at optræde med repertoiret live.
Smuglyt her: www.autopoet.dk
Torben Sangild (deltager i tænketanken):
Min tilgang til lyd er på det praktiske felt at have spillet og lavet forskelligt musik på amatørniveau, men mine primære bedrifter i denne sammenhæng er snarere ovre i det teoretiske og formidlingsmæssige:
Jeg har skrevet bogen Støjens æstetik og adskillige artikler om musik - især rockmusik, kompositionsmusik og electronica. Desuden har jeg beskæftiget mig med lyd, lyddesign og lydkunst i forskellige sammenhænge. Jeg har også været musikanmelder og skrevet en lang række ikke-akademiske ting.
Ud over musik, støj og lyd beskæftiger jeg mig med billedkunst og filosofi og med kulturelle emner i bredere forstand, ikke mindst i mit job som underviser på universitetet, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab.
Links:
Mere om mig (fra Sangilds Wiki)
Torben Sangilds weblog - om hvad der falder mig ind.
Det spekulative øre - Langhårede diskussioner og essays fra skrivebordsskuffen
Tre essays om lyd (til AUX)
Send en kommentar
<< Home